E-shop En flag En flag En flag
 

ATEX SPORTSWEAR

Cseh társaság vagyunk, különböző sportágak részére minőségi sportruházatot gyártunk.

Már több mint 25 éve foglalkozunk ruházat gyártással különböző sportágak részére. Műhelyeink kizárólag a Cseh Köztársaságban találhatóak, Brünben és Jeseníkben. Ügyfeleink többsége csehországi és szlovákiai, ám az utóbbi időben egyre inkább növekszik az érdeklődők száma Ausztriából, Németországból, Franciaországból és további európai országokból.
 
A hosszú évek óta tartó szoros együttműködésünk a sok-sok élsportolóval lehetővé teszi, hogy  mindenkinek minőségi ruházattal tudunk szolgálni – legyen az profi csapat, mely a legjobb eredmények elérésére törekszik, de akár lelkes amatőrök, akik szeretnének alaposan megszomjazni.
Mert mi vagyunk az ATEX – cseh családi cég.

Miért az ATEX Sportswear

25 ÉV TAPASZTALAT 

Ruházatunkat élsportolók - világ- és olimpia bajnokok tesztelik és használják már több mint 25 éve.

CSEH TERMÉK

Az általunk gyártott összes ruházatot kizárólag a Cseh Köztársaság területén található műhelyekben varrják. 

HÁROM ÉV GARANCIA 

A ruházatunk minőségére való tekintettel megengedhetjük magunknak, hogy átlagon felüli három éves garanciát adjuk a termékeinkre. 

MINŐSÉGI ANYAGOK

Vezető európai gyártók minőségi anyagait használjuk. 

RÖVID SZÁLLÍTÁSI IDŐ

Az ügyfél igényeihez alkalmazkodva rövid szállítási időt kínálunk. A rendelés mennyiségétől és az évszaktól függően az általános szállítási idő 3-5 hét, különleges esetekben azonban néhány napon belül képesek vagyunk leszállítani a ruházatot.
 
SEMMILYEN TOVÁBBI KÖLTSÉG

Minden megbízatáshoz ingyen biztosítjuk a megfelelő mértékű grafikai munkát, 33 333 forint feletti rendeléseknél nem számolunk fel szállítási költséget, érdeklődés és szükség esetén a színmintákat is ingyen küldjük el. 

SZUBLIMÁCIÓS NYOMTATÁS

A nyomtatást szublimációs módszerrel végezzük, melynek nincsenek semmilyen dizájn - vagy szín korlátozások és biztosítja a ruházat színének állandóságát. 

EGYSZERŰ UTÁNRENDELÉS

Nincs meghatározott minimális mennyiség a ruházat utánrendelésére és az árat sem növeljük. 

EGYÉNI HOZZÁÁLLÁS

Legyen akár klubtag és keressen ruházatot az egész csapat számára vagy legyen egyéni sportoló és keressen ruházatot magának, mindenkinek egyéni hozzáállást biztosítunk, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást. Egész idő alatt mindig ugyanaz a személy kommunikál Önnel, aki könnyen elérhető akár telefonon, akár e-mailben.

MINDEN MÉRETRE ARÁNYOS DIZÁJN

Egy típusú, ám különböző méretű ruházat rendelése esetében minden mérethez egyénileg dolgozzuk ki a grafikát, ami azt jelenti, hogy a logókat és a további dizájn minden mérethez alakítunk – szükség szerint kicsinyítünk vagy nagyítunk. 

A GYERMEK ÉS EGYEDI MÉRETEK SEM OKOZNAK GONDOT

Méretre, egyedi és nem sportalkatra szabott, kényelmes ruházatot is képesek vagyunk legyártani. A kínálatunk többségét gyerekméretben is kínáljuk, méghozzá gyermekeknek 122 cm-es magasságtól. 

TÖBB SPORTÁGAZAT KEVESEBB GOND

Különböző sportágak számára kínálunk ruházatot. Ezzel biztosítjuk, hogy az ügyfél az összes sportolóját egyforma színű és minőségű ruházatban öltöztetheti.

TÖRTÉNETÜNK

2017 novembere Képviselőnk által Magyarországban terjeszkedünk.
2016 áprilisa A Cseh Köztársaság SKYRUNNING válogatottja az első csapat, mely számára a ragasztott varrás technológiával készítettünk ruházatot. 
2016 januárja A Pozsonyban megrendezett Műkorcsolya Európa-bajnokságra először öltöztettük fel a teljes cseh és szlovák válogatottat. 
2015 szeptembere
A csehországi Jeseníkben megnyitjuk második gyártóműhelyünket.
2015 júniusa Képviselőnk által Franciaországban terjeszkedünk.
2015 januárja A cseh birkózó válogatott a mi ruháinkban kezd versenyezni.
2014 októbere A cseh alpesi sí válogatott a mi ruháinkban fog versenyezni.
2014 szeptembere Új szerződéseket írunk alá a cseh és a szlovák Biatlon Szövetséggel, aminek köszönhetően e világhírű sport olyan élsportolóit öltöztetjük továbbra is, mint Gabriela Soukalová világkupa győztest, többszöri olimpiai érmest és világbajnokot, valamint Ondřej Moravecet, többszöri olimpiai érmest.
2014 februárja A Szocsiban megrendezett téli olimpiai játékokon 3 ország 7 sportágazatában versenyző sportolóit öltöztettük, akik összesen 10 érmet szereztek, ebből 4 aranyat!
2013 júliusa Megalapítjuk az ATEX Norge társaságot, mellyel szeretnénk betörni Norvégiába, a sífutás bölcsőjébe.
2013 júniusa Négyéves szünet után újra együttműködni kezdünk a Cseh Evezős Szövetséggel, így újra a mi ruházatunkban versenyeznek a sportág legnagyobb sztárjai - Miroslava Knapková és Ondřej Synek. 
2013 februárja Haza környezetben, Nové Mesto na Morave városában rendezik meg az év legnagyobb sporteseményét, a biatlon világ-bajnokságot, melyen mindjárt négy válogatott öltötte magára a mi márkánkat – CZK, SVK, BLR, NZL.
2012 novembere A triatlon és a sífutó szövetség hivatalos partnerei lettünk, pontosabban a Cseh Triatlon Egyesületnek és a Cseh Sí Szövetség sífutó szakágának.
2012 áprilisa
A szlovákiai Poprádon fiókvállalatot nyitunk.
 
2012 áprilisa
Megalapítjuk az ATEX SK társaságot, amivel közelebb kerülünk a szlovák ügyfelekhez.
 
2010 novembere Megnyitjuk a prágai székhelyünket és kiskereskedelmi üzletünket.
2010 májusa Partneri szerződést kötünk a szlovák biatlon válogatottal. A mi ruházatunkat ölti magára Anastasiya Kuzmina, a szlovák sport nagy csillaga és friss olimpiabajnok.
2009 áprilisa Öltöztetni kezdjük a fehérorosz biatlon válogatottat, beleértve a legnépszerűbb fehérorosz sportolónőt Darja Domracsevat. 
2009 márciusa Cégünk csehországi, brünni székhelyén megnyitjuk első kiskereskedelmi üzletünket.
2008 júliusa A Hi-Tec cégnek ruházatot szállítunk a cseh paralimpiai csapat számára a pekingi nyári paralimpia játékokra. A műhelyeinkben ruhák sorozata készül további neves márkák számára, mint a ONE WAY vagy a Kappa.
2006 szeptembere
Változás a cég vezetésében, távozik Jaromír Fridrich cégalapító. A cég vezetését hivatalosan is fiai, Oldřich Sova és Michal Fridrich veszik át. Az ATEX így továbbra is családi vállalkozás marad.
2003
Felveszi velünk a kapcsolatot Petr Novák, aki edzőruhákat szeretne a sportolóinak.
A Nowis Team legnagyobb reményiségei közé tartozik a tizenöt éves Martina Sábliková, aki mára háromszoros olimpiabajnok, sokszoros világ- és Európa-bajnok, akárcsak több világrekord fűződik a nevéhez. 
2002
A sífutás nem áll távol a biatlontól – a cseh válogatott számára előbb a nyári felkészülésre gyártunk ruházatot, majd 2006-tól a mi ruháinkban állnak rajthoz a világkupán.
2001
Minden kerékpáros számára logikus kiegészítősport a télre a sífutás. Ehhez mi is alkalmazkodunk és néhány év gyakorlat, valamint tesztelés után a legmagasabb elvárásoknak is megfelelünk. A cseh sífutó válogatottat öltöztetjük. 
Ennek köszönhetően az ATEX később az összes cseh élsportolót öltözteti, beleértve Kateřina Neumannová olimpiabajnokot, Lukáš Bauer és Martin Koukal olimpia érmeseket is.
 
Az elasztikus ruházattal szerzett tapasztalatainkat más téli sportágban is hasznosítjuk, például a műkorcsolyázásban. Idén kapcsolatba lépett velünk Březina úr és mostantól mi öltöztetjük a tizenegy éves fiát Michalt, ma a világ legjobbjai közé tartozó műkorcsolyázót.
2000
Jan Hruška, a cseh kerékpározás új csillaga az általunk készített ruhákban készül az új idényre. A következő években a cseh közúti kerékpározás igazi nagyjai követik: Ján Svorada, Tomáš Konečný, Michal Hrazdíra, Lubor Tesař és továbbiak. 
2000
Megszületik a www.atexsport.cz honlap első változata.
1999 A később többszörös aerobik világbajnokot, Tomáš Krmíčekot öltöztetjük .
1998
A testhez simuló elasztikus ruha nem csak az aerobikra jellemző, de a tőle jócskán távol álló bobozásra is. Így aztán a világkupán először bújnak a mi ruháinkba a cseh bob válogatott tagjai. 
 
Petr Vabroušek után testvérével, Michallal is együttműködünk, a későbbi evezős világbajnokkal. Fejest ugrunk ezért a vízbe, az általunk gyártott ruhákban evez a prágai Dukla elitcsapata, majd később az egész cseh válogatott, beleértve Ondřej Syneket (ma többszörös világ- és Európa-bajnok, valamint olimpia érmes) és Mirka Topinková Knapovát (ma olimpiabajnok, világbajnok, világkupa győztes, valamint többszöri Európa-bajnok).
1996
Megszólít bennünket Petr Vabroušek, akkor még diák, ma a világelsők közé tartozó triatlonozó, hogy segítsünk a számára triatlon ruházatot biztosítani. Őt követte csapattársa Filip Ospalý, későbbi Európa-bajnok.
1994
Cégünktől csak pár lépésnyire van a TAK HELLAS klub edzőterme. Megkezdjük a birkózók öltöztetését. Ugyanezen, földrajzi okokból készítjük el az első labdarúgómezeket a hazai csapatunk, az FC Medlánky számára
1993
Eleinte kerékpározáshoz gyártunk ruházatot és az akkoriba nagyon népszerű aerobikhoz. Megkezdjük az együttműködést a Dukla Brno kerékpáros szakágával, mellyel Jaromír Fridrich a kerékpáros pályafutásnak köszönhetően összeköttetésben van.
1992 júliusa Alena és Jaromír Fridrich házaspár megalapítják az ATEX Kft.-t. Alena sokéves divattervezői és ruhagyártói tapasztalatát kamatoztatja, amíg férje Jaromír a profi kerékpáros pályafutása alatt szerzett tapasztalatait (kétszeres cseh bajnok közúti kerékpározásban).